Words

Οι δυναμικές γυναίκες, δεν είναι για όλους.

Γράφει η Σοφία Παπαηλιάδου

Φτάσαμε να λέμε το “δυναμική γυναίκα” σαν υποτιμητικό σχόλιο. 
Σαν ένα πλάσμα παράταιρο με τις νόρμες που δεν του αξίζει να έχει ό,τι κι οι άλλοι. 
Φιλίες, σχέσεις, έρωτες, αδυναμίες.. 
Και
Και τι θα τις κάνουμε ρε παλικάρια αυτές τις δυναμικές τυπισσούλες που τους κλήρωσε η ζωή τους έτσι που να μην έγιναν πολύ ροζ, πολύ διαχειρίσιμες. 
Δεν κυκλοφορούν με οδηγίες χρήσεως, το ξέρω. Άσε που και να υπήρχαν άχρηστες θα ήταν γιατί αυτές οι τυπισσούλες φτιάχνουν ολόδικούς τους κανόνες. 

Και; 
Πότε αποφασίσαμε πως επειδή είναι δυναμικές, δεν είναι γυναίκες; Πότε δόθηκαν οι οδηγίες που λένε πως δεν ξέρουν να αγαπούν, να ερωτεύονται και να δίνονται με όλο τους το “είναι”; 
Σκέφτηκες άραγε ποτέ πως την ώρα που την θαυμάζεις, που παραθέτεις όλα εκείνα που έχει καταφέρει στη ζωή της, το ΑΛΛΑ που βάζεις μετά τα ακυρώνει όλα; 

… αλλά τι να το κάνεις, ποιος τολμάει να σταθεί δίπλα της. 
… αλλά τι να το κάνεις, είναι δύσκολος άνθρωπος

Και; 
Σκέφτηκες άραγε ποτέ πως εκείνη μπορεί να ξέρει να αγαπά πιο ουσιαστικά και αληθινά από εσένα, γιατί οι άνθρωποι που αφήνει να υπάρχουν γύρω της, είναι άνθρωποι που έχουν αποδείξει την αξία τους; 
Είναι εκείνοι που δεν έμειναν στην εικόνα και στο δήθεν, που δεν έφυγαν στα δύσκολα, που δεν τους είπε τίποτα η εικόνα και είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τι υπάρχει πίσω από την εικόνα, κάτω από την πανοπλία. 

Είναι λίγοι, κι εκεί είναι το μυστικό. 
Οι δυναμικές γυναίκες, δεν είναι για όλους. Δεν αγαπιούνται και δεν τους αγαπάνε όλους. 
Αγαπάνε δύσκολα, αγαπάνε για πάντα. Διαγράφουν σε μια στιγμή και μαθαίνουν να ζουν με την πληγή, χωρίς να γυρίσουν πίσω ούτε για μια στιγμή. 
Οι δυναμικές γυναίκες, ερωτεύονται δύσκολα, απόλυτα, ολοκληρωτικά. 
Δεν ερωτεύονται το συνηθισμένο, δεν τους αφορά το κραυγαλέο. 

Οι δυναμικές γυναίκες, έμαθαν να στέκονται μόνες στα πόδια τους, γι’αυτό και λίγοι μπορούν να σταθούν δίπλα τους. Με λίγους μοιράζεται τη ζωή, το χρόνο και τις αδυναμίες της.

Κι αυτοί οι λίγοι, όποιο ρόλο κι αν έχουν στη ζωή της, είναι ξεχωριστοί, μοναδικοί, είναι η επιλογή της! Και μόνο για εκείνους, μπορεί να γίνεται από ατσάλι, μετάξι! 

Write a comment