Sophie says

Λόγω Τιμής.. στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε!

Γράφει η Σοφία Παπαηλιάδου

Από χθες έχουν κατακλυστεί τα Social Media από ένα “Λόγω Τιμής” και μια υπόσχεση… “στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε”.
Οι 35+ μπαίνουν στο νόημα αμέσως, χωρίς πολλά πολλά.
Ήταν εκείνα τα βράδια που η σειρά της Μιρέλλας Παπαοικονόμου είχε κερδίσει το τηλεοπτικό κοινό με την παρέα από την Πάτρα και την ζωή της σε μια μεγαλούπολη που άλλους τους σήκωσε και την άντεξαν κι άλλοι δεν έγιναν ποτέ ένα μ’αυτή.
Κι έρχεται 25 χρόνια μετά, να σταθεί προφητικός ο στίχος του Μιχάλη Γκανά ” Χαθήκαμε μια νύχτα στο Παγκράτι, αλλά βλεπόμαστε στα όνειρά μας”.

Κι εμείς, λίγο χαμένοι αυτά τα χρόνια σε μια κρίση διαρκείας, με διαδρομές από το ζενίθ στο ναδίρ και τούμπαλιν, ετοιμαζόμαστε να δούμε ξανά τα όνειρά μας ακούγοντας το Γεράσιμο Ανδρεάτο να μας γυρίζει πίσω.. εκεί που χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια!!

Πρωταγωνιστούν (ξανά) οι Άλκης Κούρκουλος, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, η Βίκυ Βολιώτη, ο Γιώργος Πυρπασόπουλος, η Χριστίνα Αλεχανιάν, ο Δημήτρης Αλεξανδρής και η Άννα Δημητρακοπούλου. Στο σενάριο επιστρέφει η Μιρέλλα Παπαοικονόμου.

Οι πρωταγωνιστές, δήλωσαν για την επιστροφή..

Πυρπασόπουλος: “Υπάρχει ενθουσιασμός από όλους και πολλή διάθεση, να μαζευτούμε και να δούμε πού βρίσκονται σήμερα αυτοί οι χαρακτήρες”.

Μαρκουλάκης: “Όλοι είμαστε επί της αρχής σύμφωνοι, θα θέλαμε όλοι πολύ να μπορέσει να πραγματοποιηθεί. Είναι όμως ένα αρκετά δύσκολο εγχείρημα, για τεχνικούς και οικονομικούς λόγους”.

Αλεξανδρής: “Το βρίσκω πάρα πολύ ωραία ιδέα να δούμε αυτή την παρέα στην κρίση, γιατί αυτή η κρίση έχει δημιουργήσει κι ένα ζήτημα, του πόσο αξίζουν όλα αυτά που έχουμε επιλέξει να ζούμε. Οι φίλοι, οι ιδεολογίες, όλα. Αυτή η παρέα, όπως και οτιδήποτε έχει να κάνει με αληθινή σχέση, είναι διαχρονική. Είναι λοιπόν πολύ ωραία ιδέα να δούμε πώς αντιμετωπίζει όλο αυτό μια αληθινή παρέα και πώς στηρίζει ο ένας τον άλλο και μέσα απ’ αυτό να δούμε πόσο έχει αλλάξει η ίδια η κοινωνία”.

Αλεξανιάν: “Έχουν έρθει μεγάλες ανατροπές. Εγώ δεν είχα κινητό τότε ακόμα, η τεχνολογία είναι σίγουρα ένα στοιχείο. Οι σχέσεις δεν είναι τόσο προσωπικές πια, ο καθένας κάθεται στα μπαρ και παίζει με το κινητό του, τότε ήταν πολύ πιο χειροποίητα τα πράγματα”.

Πυρπασόπουλος: “Η παρέα θα είχε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει όλος ο κόσμος, την αγωνία, την ανασφάλεια, τη δοκιμή των σχέσεων μέσα από όλη αυτή την κρίση, αν έρχονται κοντά, αν απομακρύνονται, το να αναγνωρίσουν ποια είναι η κοινή βάση τους. Θα μείνει η φιλία, κρατάει;”.

Μαρκουλάκης: “Ζούμε σε άλλη χώρα από το 1996, αλλά είμαστε και άλλοι άνθρωποι, 20 χρόνια διαφορά είναι ένα κεφάλαιο ολόκληρο. Φαντάζομαι ότι αυτό θα ήταν το ενδιαφέρον στη σειρά, να αποτυπώσει την διαφορά στους ανθρώπους, στη χώρα και στις αντιλήψεις”.

Ζαρουτιάδης: “Τα ‘90s ήταν εντυπωμένα στη σειρά, από το γύρισμα μέχρι τα ρούχα. Βλέπω πράγματα και λέω ‘εγώ το έκανα αυτό, ούτε να το βλέπω’. Είναι πολύ διαφορετικά σήμερα τα πράγματα”.

Αλεξανδρής: “Kάθε σειρά που φτιάχνεται μια συγκεκριμένη εποχή, μια πληροφορία τη δίνει. Ακόμα και τα ρούχα και η αισθητική στα μαλλιά, κάτι φωτογραφίζουν. Το βασικό χαρακτηριστικό της σειράς όμως είναι ένα δέσιμο, μια ειλικρίνεια, που δεν έχουν να κάνουν με την εποχή. Κάποια πράγματα είναι ίδια, το πώς ο καθένας ανοίγει τους δρόμους του στην ζωή του, η έννοια της παρέας. Τα παιδιά τώρα επικοινωνούν με το Facebook και το Instagram, όμως οι έρωτες και το πώς μεγαλώνεις, παραμένουν ίδια”.

Ζαρουτιάδης: “Τότε ήταν μια εξαιρετική εποχή -και για την τηλεόραση. Γινόντουσαν δουλειές που τις πιστεύανε και τις θέλανε, τις πληρώνανε κι ο κόσμος τις έβλεπε. Τώρα δεν γίνονται δουλειές, και μόνο ως θεατής που τα παρακολουθώ έχει αλλάξει το πράγμα, έχει φτωχύνει η τηλεόραση, όχι μόνο οικονομικά, έχει στερέψει”.

Πυρπασόπουλος: “Στην τηλεόραση υπήρχε μια περίοδος που ήταν πιο εύκολο να γίνουν οι παραγωγές, υπήρχε υποστήριξη, πλέον αυτό το κομμάτι έχει χαθεί, πολύ δύσκολα γίνονται σειρές, δεν τις προτιμούν στο ψυχαγωγικό κομμάτι, δεν επενδύουν εκεί τα κανάλια, ποτέ δεν το έκαναν. Οι λίγες ποιοτικές δουλειές προέκυψαν από ανθρώπους που είχαν όραμα και διάθεση να παλέψουν”.

Δημητρακοπούλου: “Είναι πιο γρήγορα πια τα πράγματα, ένα επεισόδιο γυρίζεται μέσα σε 2-3 μέρες. Δεν μπορώ να πω ότι ήμασταν καλύτεροι τότε, όμως η οικονομική κατάσταση έχει τις επιπτώσεις της και το πρώτο που τρώει σφαλιάρες είναι η ψυχαγωγία”.

Κούρκουλος: “Πρώτα απ’ όλα δεν υπάρχει το κανάλι που το είχε. Αν θέλει κάποιος το ΄Λόγω Τιμής’ πρέπει να το πληρώσει, δεν γίνεται να κάνουμε σειρές στην Ελλάδα χωρίς χρήματα, πώς θα γίνει; Όποιο κανάλι θέλει, ας βάλει λεφτά, όχι για να πληρωθούν οι ηθοποιοί αλλά για να γίνει καλή η σειρά. Δεν μπορούμε να τα θέλουμε όλα τζάμπα”.

 

Write a comment