Featured Love

Εκείνος που θα έρθει να ρίξει λάδι στη φωτιά σου…

Γράφει η Σοφία Παπαηλιάδου.

Θέλω να σου μιλήσω και να με ακούσεις.
Κάθε φορά που μου μιλάς για έναν ακόμα που πέρασε από την ζωή σου και δεν άντεξε να μείνει, κάθε φορά που τον λες «λίγο» ή μαλάκα, εγώ θέλω να σου πω..

Δεν ανήκεις στην κατηγορία εκείνων των γυναικών που αναζήτησαν την βολή και την «χορηγεία» κάποιου.
Δεν ανήκεις στην κατηγορία εκείνων των γυναικών που τρόμαξαν μπροστά στο μαύρο που τις έλουσε η ζωή τους κάποια στιγμή.

Έριξες κόκκινο στην νύχτα και προχώρησες..
Είσαι τόσο σκληρή όσο ένα διαμάντι. Δε χρειάζεται να το αρνείσαι. Δε χρειάζεται να προσποιείσαι πως δεν είσαι.
Είσαι αυτό το είδος γυναίκας κι όσο κι αν προσπαθήσεις να το κρύψεις, δεν μπορείς. Σε προδίδει η χαοτική ομορφιά σου.
Ξέρω πώς έχεις μαζέψει πολλές φορές τα κομμάτια σου και κάθε φορά μένεις με την ίδια απορία. Γιατί να μην λειτουργήσει.

Η απάντηση είναι πιο απλή απ’ ότι φαντάζεσαι.

Αυτό που ψάχνεις στην ζωή σου δεν είναι έναν ακόμα άντρα. Μια ακόμα σχέση. Άλλη μια από τις πολλές. Δεν χρειάζεσαι τίποτα από αυτά.
Χρειάζεσαι έναν συμπολεμιστή.. έναν σύμμαχο στο φως και στο σκοτάδι σου.
Δεν έχει σημασία τι θα οδηγεί. Δεν σε ένοιαξε ποτέ. Και δεν σε νοιάζει το περιτύλιγμα. Μπορεί να μην ρωτήσεις καν τι δουλειά κάνει.
Αυτό που θα σε νοιάζει όμως, αυτό που θα κοιτάξεις, είναι πως όταν θα παίζει την καρδιά σου στα ζάρια, θα το κάνει παίζοντάς τα όλα για όλα. Μέχρι το τέρμα.

Εκείνος, θα λατρεύει την δύναμή σου και την έντασή σου. Θα σε κοιτάει και δεν θα προσπαθεί να σε μικρύνει για να σε δαμάσει αλλά θα θαυμάζει αυτό που έχει μπροστά του.
Δεν θα είναι ποτέ κάποιος που θα μπορείς να χειριστείς και να διαχειριστείς. Δεν θα μπορέσεις να παίξεις μαζί του όπως έκανες με τόσους άλλους στο παρελθόν. Ούτε καν θα το προσπαθήσεις ποτέ.

Τα πολλά παιχνιδάκια και οι λίστες how to… δεν θα μπορέσουν να πιάσουν μία μπροστά του.
Κι αυτό γιατί και για εκείνον, δεν θα είσαι άλλη μια. Θα είσαι η σύμμαχος στο έγκλημά του.

Αυτό που είσαι.. το πολλές φορές σκληρό κι άλλες άγριο κομμάτι σου, μπορεί να τον καθηλώνει αλλά αντίθετα με άλλους, δεν σε φοβάται. Δεν τον τρομάζεις. Όχι αυτή τη φορά.
Και τότε θα ξέρεις πως έχεις βρει εκείνον.
Γιατί δυστυχώς ή ευτυχώς, ένας άντρας ανάμεσα σε πολλούς δεν μπορεί να σε κερδίσει.

Θες κάποιον να ταιριάξει την φωτιά μέσα σου με την δικιά του. Δεν θες να καθυσηχάσει τίποτα μέσα σου. Δεν θες να το κοιμίσει.
Θες εκείνον που θα ρίξει λάδι στην φωτιά σου και θα χορέψει μαζί σου πάνω στις φλόγες.

Γιατί για εσένα, αυτός είναι ο ένας. Ο μόνος. Και σε αυτή την φωτιά δεν σε νοιάζει να καείς.

Μπορεί να μην χρειάζεται να παλέψει με δράκους και δαιμόνια για να σε κερδίσει και να σε έχει, αλλά θα ξέρεις πως για ένα χαμόγελό σου θα τα έκανε όλα. Ξανά και ξανά. Γιατί κι εκείνος ξέρει, πως το χαμόγελό σου, υπάρχει μόνο γι’αυτόν.

Το θέμα είναι, πως εκεί έξω, σε αυτή την ζούγκλα, κι αυτός ψάχνει για εσένα.

Κι αυτός βαρέθηκε να ζει σχέσεις που τελειώνουν με την απορία του μήπως τελικά το γραφτό του είναι η μοναξιά. Κι εσύ μπαίνεις για να τα αλλάξει όλα αυτά.

Ταξιδεύετε κι οι δυο, πατώντας σε διαφορετικές διαδρομές, με διαφορετικά μέσα, με διαφορετικούς προορισμούς και μπορεί να περνάτε και καλά σε όλο αυτό το ταξίδι. Όμως όλο αυτό είναι απλά ο τρόπος που θα συναντηθείτε.
Γιατί πρέπει να ξέρεις, πως όταν δυο σύμμαχοι του εγκλήματος που λέγεται ζωή συναντηθούν, τότε τίποτα δεν μπορεί να τους σταματήσει. Δεν υπάρχουν εμπόδια. Υπάρχει μόνο φωτιά.

Κι από αυτό, μην δοκιμάσεις ποτέ να τρέξεις μακριά. Μπορεί να έσπασες σε κομμάτια πολλές φορές. Μπορεί να μην έχεις μάθει πως είναι μια σχέση που τελικά τα καταφέρνει. Όμως σε αυτό, θα πρέπει να δώσεις το χώρο σου, το χρόνο σου και τον εαυτό σου ολόκληρο.

Χωρίς στεγανά.

Κι εκείνος, ψάχνει σε εσένα να πιστέψει για μια φορά πως θα βρει εκείνη που δεν θα τρομάξει από τα σκοτάδια του. Που την ώρα που εκείνος θα ζητάει για γίνει φτερό στον άνεμο, εκείνη θα γίνει ο ίδιος ο άνεμος που θα τον ταξιδέψει. Θα είναι εκείνη που θα μπει στον κόσμο του όχι για να τον ισοπεδώσει και να τον φέρει στα μέτρα της αλλά για να σταθεί δίπλα του όσο θα χτίζει έναν κόσμο. Έναν κόσμο για τους δυο τους.

Δεν περιμένει από εσένα να τον ακολουθείς σε όλες του τις μάχες. Δεν περιμένει να αλλάξεις για εκείνον. Δεν περιμένει να γίνεις η γατούλα που άλλοι θα ήθελαν. Δεν θα σε αγαπήσει γι’αυτό που θα μπορούσες να είσαι αλλά γι’αυτό που είσαι.
Δεν θα προσπαθήσει να επουλώσει τα σημάδια σου.
Θα τα αγαπήσει ένα ένα.
Θα τα λατρέψει και θα δει την ομορφιά μέσα τους.

Θα μπείτε σε αυτό το παιχνίδι μαζί. Και θα παίξετε το παιχνίδι χωρίς τακτική. Χωρίς πρόγραμμα. Με οδηγό το ένστικτό σας.

Γιατί ένας συμπολεμιστής, ψάχνει μια σύμμαχο. Και εσύ ξέρεις να του δείξεις τι είναι η αγάπη. Τι είναι ο έρωτας.

Γι’αυτό βάλε σε μια κούτα τις ανασφάλειές σου, κατέβασε τους τοίχους που τόσο επιμελώς χτίζεις γύρω σου, γιατί ούτως ή άλλως, δεν ήσουν ποτέ εσύ αυτή.
Βρέθηκες σε αυτή τη στιγμή, ξέροντας πως η μοίρα σου, σου έχει γράψει αυτή τη συνάντηση. Γιατί τα όνειρα δεν είναι για να τα κάνεις μόνο αλλά για να τα διεκδικείς και να τα ζεις.

Γι’αυτό μάζεψε κι αυτή τη φορά τα κομμάτια σου.
Βάλτα στην θέση τους σιγά σιγά και προχώρα παρακάτω.
Εκεί στο παρακάτω, βρίσκεται κάποιος και σε ψάχνει.

LoveLetters

Write a comment